MedWatch

Investorer utålmodige over sløvhed i Sanofi

Det franske medicinalselskab Sanofis investorer tripper over, at selskabet stadig ikke har lavet et større opkøb, selvom den slags handler skulle være med til at styrke selskabets vækst.

Sanofi har ikke ligefrem været heldig, når det kommer til opkøbsfronten, og det får ny selskabets investorer til blive utålmodige over det ringe fremskridt. For efter adm. direktør Olivier Brandicourts plan skulle opkøb være med til at sørge for ny vækst i selskabet.

Det skriver FiercePharma.

Den franske medicinalproducent er to gange blevet overbudt: Først med Medivation, som Pfizer snuppede for næsen af dem. Dernæst vragede Actelion Sanofi til fordel for Johnson & Johnson. Olivier Brandicourt sagde under Davos-topmødet, at i hans møde med aktionærerne lod det til, at de var glade for, at man ikke havde budt 14 mia. for Medivation, men nogle investorer er altså utilfredse. Blandt andet Frederic Rozier, som er fondsbestyrer for Meeschaert.

”Mange fondsbestyrere og langvarige aktionærer er ved at få nok af Sanofi og er trætte af at se aktien i dette vegetative stadie. At skære i omkostningerne er ikke nok, vi vil se vækst i salget. Det er der, hvor vi er nødt til at se fremskridt,” lyder det fra ham.

Det er særligt selskabets diabetesforretning, som er presset og har brug for nyt brændstof, efter selskabet i stigende grad er presset på salget af blockbusteren Lantus. Det nye kolesterolmiddel Praluent er der også blevet spændt ben for i en fortsat patentstrid med Amgen. Derfor er der hårdt brug for, at Sanofi køber sig til nye bestsellere, som kan gøre op for de svindende magtmidler i porteføljen.  

 Sanofi anker dom i patentsag mod Amgen

 J&J er tilbage i forhandlinger med Actelion

 Sanofi giver kæmpe rabat i USA 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier