MedWatch

Scheibye: Vores ultimative redskab er at skifte ledelsen ud

Novo Nordisks Fondens to store aktiver er gået gennem et særdeles udfordrende år, men fondens bestyrelsesformand er indtil videre tilfreds med strategien, der er lagt for dagen af ledelserne.

Foto: Stine Bidstrup

Novo Nordisks aktie faldt med 36 pct. sidste år, mens Novozymes' aktie faldt med 26 pct. Det har været et hårdt år for begge selskaber, der holdt fast i troen på egne evner til at udfordre markedsdynamikkerne lidt for længe.

Det har kostet. Også hos Novo Nordisk Fonden, der ejer godt og vel en fjerdedel af begge selskaber. Men i dagens Berlingske Business har fondens bestyrelsesformand Sten Scheibye ikke umiddelbart anledning til bekymring.

Han mener, at man har alle muligheder og også udnytter dem i de to virksomheder. Han mener desuden, at der er en god og sund dialog mellem fonden og ledelserne i de to virksomheder. En dialog, der fører til ændringer i strategien, kan han dog hidses op til at sige.

Novo Nordisks mangeårige topchef Lars Rebien Sørensen trådte tilbage i efteråret, og hos Novozymes har bestyrelsesformand gennem 17 år Henrik Gürtler netop meldt sin afgang. Netop ledelsesændringer kalder fondens formand det ultimative redskab.

"Selvfølgelig analyserer vi som aktionærer situationen. Den læring, vi måtte tage med os, holder vi dog for os selv. Det kan godt være, at vi som andre aktionærer kan sige noget til ledelsen, og her er vores ultimative redskab at skifte ledelsen ud, men det mener vi ikke, der er noget grundlag for at gøre," siger Sten Scheibye til avisen.

 Danske Novo-ejere klapper i: "Det må du tale med Göran Ando om"

 Novos store drømme er endt i et mareridt 

 Portræt: Dansk erhvervslivs pæne dreng takker af

 Rebien: Ja til Novos bestyrelse

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier