MedWatch

Global koalition vil skabe ny epidemifond

Det økonomiske topmøde i Davos har samlet en lang række aktører, der nu vil forsøge at forebygge kommende epidemiudbrud med etableringen af nyt initiativ.

Foto: CHRISTOPHER BLACK/POLFOTO/AP/arkiv

En global koalition af regeringer, sundhedsspecialister og filantroper lancerer ifølge Reuters i dag, torsdag, en ny plan, der skal forsøge at imødegå fremtidige sygdomsepidemier. Midlet er en fond til at forberede og skabe nye vacciner.

Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI) bliver annonceret på det økonomiske topmøde i Davos og har fået en foreløbig støtte på 460 mio. dollars fra regeringerne i Tyskland, Japan og Norge, Bill & Melinda Gates Foundation og Wellcome Trust.

Det bliver norske John-Arne Røttingen, der foreløbig kommer til at stå i spidsen for CEPI. Han er chef for det norske Forskningsrådet, professor ved Oslo Universitet og tilknyttet lektor hos Harvard Universitet.

CEPI sigter efter at rejse 1 mia. dollars til de første fem år af dets levetid. Men allerede nu efterlyser koalititionen forslag fra forskere og virksomheder, der ønsker at arbejde på at udvikle vacciner mod de sygdomme, som koalititionen har øverst på listen: MERS-coronavirus, Lassafeber og Nipah-virus.

 Virussen, der vækkede verden 

 Han var med til den blodige begyndelse

 Verdensbanken lancerer initiativ på halv mia dollars mod pandemier

 Bill Gates-fond og Wellcome Trust kan tjene på håndsrækning til biotek

 Republikanerne klar med Zika-midler 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier