MedWatch

Storbank om Novo: Nye spareprogrammer kan ikke redde dyster markedssituation

Novo Nordisk lider i øjeblikket under et hårdt prispres i særligt USA, og selv ikke nye omkostningsreduktioner vil kunne kompensere for det.

Novo Nordisks indtjening vil dykke, og nye spareprogrammer er ikke nok til at kompensere for den tabte indtjening som følge af et stadigt udfordrende prismiljø i USA. Det er hovedkonklusionen i en ny analyse fra den norske storbank DNB.

"De reviderede langsigtede indtjeningsmål indikerer, at prispresset i USA vil fortsætte de næste 4-5 år. Vi forudser en fortsat faldende overskudsgrad, fordi vi mener, at det vil være for vanskeligt at imødekomme prispresset med yderligere omkostningsbesparelser," skriver analytikerne Rune Majlund Dahl og Jesper Ingildsen fra DNB Markets i en analyse.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Permanent forhøjet forskningsfradrag begejstrer – men ikke uden forbehold

Det vækker begejstring hos branche- og erhvervsorganisationer, at et flertal i Folketinget fredag blev enige om en aftale, der blandt andet betyder, at fradraget for forskning og udvikling permanent forhøjes til 130 pct. Fradraget kræver imidlertid, at aftaleparterne kan finde finansieringen engang til efteråret, og uvisheden giver anledning til bekymring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier