MedWatch

Studie: Narkolepsimiddel kan hjælpe depressionsramte

Et generisk lægemiddel mod blandt andet narkolepsi kan hjælpe personer, der er ved at komme sig over en depression, med hukommelsen, viser et nyt studie fra Cambridge University.

Hjerne, neurologi,
Foto: Colourbox

Der er ofte fokus på humøret, når der er tale om behandling af depression, men nu har et mindre studie på Cambridge Universitet i England også sat fokus på de kognitive funktioner hos depressionsramte. Det skriver Reuters.

Forskerne har i studiet undersøgt det generiske lægemiddel modafinil, der blandt andet bruges mod søvnforstyrrelser som eksempelvis narkolepsi, hos personer, der er ved at komme sig over en depression. Her fandt man, at personer, der modtog modafinil i stedet for placebo, oplevede en signifikant forbedring af hukommelsen og højere score i en test.

”Kognitive dysfunktioner er et udækket behov i behandlingen af depression. Læger og psykiatere hører tit klager om koncentrations- eller hukommelsesbesvær fra patienter med depression. Vores studie viser, at modafinil kan være en realistisk mulighed,” siger Muzaffer Kaser fra Cambridges psykiatriafdeling.

Novo-lægemiddel viser potentiale i depression

Innovationsfonden kaster millioner efter hjernetræningsselskab

Amerikansk samarbejde skal hjælpe Lundbeck med at kigge ind i hjernen

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier