MedWatch

Momenta indgår aftale med milliardpotentiale efter flop

Biotekselskabet Momenta har indgået en forsknings- og udviklingsaftale, der puster nyt liv i dets kræftportefølje, som ellers har været hårdt prøvet efter et flop i sensommeren.

Foto: Colourbox

En ny forsknings- og udviklingsaftale med CSL Limited giver biotekselskabet Momento en tiltrængt optur, særligt til det kræftprogram, som lægger til grund for selskabet.

Det skriver FierceBiotech.

Aftalen drejer sig om Momentas Fc miltimer proteiner, hvilket blandt andet inkluderer lægemiddelkandidaten M230, som forventes at gå i klinikken senere i år. Partnerskabet indbringer Momenta 50 mio. dollars (cirka 353 mio. kr.) i forhåndsbetaling, med mulighed for yderligere 550 mio. (cirka 3,9 mia. kr.) senere hen i blandt andet milepælsbetalinger og royalties fra salg.

Aftalen kommer på tidspunkt, hvor Momenta har god brug af ny vind i sejlene. Tilbage i august stoppede selskabet nemlig studier med dets hovedkandidat necuparanib mod bugspytkirtelkræft.

Det skyldtes, at 57 ud af 120 patienter døde under studiet, hvorpå det blev vurderet, at midlet ikke viste tilstrækkeligt med effekt til at retfærdiggøre at fortsætte studiet. Det var derfor et gevaldigt slag mod selskabet, som kun stod tilbage med et par få tidlige kandidater og biosimilære produkter (blandt andet en kopi af Tevas Copaxone).

 Medicinalgigant beholder guldæg lidt endnu

 Shire afslutter aftaler om biosimilære midler 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier