MedWatch

Finanskolos ser større pres mod Novos salg

Novo Nordisks forhandlinger med de store amerikanske indkøbere bliver ifølge finanskæmpen JP Morgan vanskerligere, markedet venter.

Foto: Jens Lindhe

Der er næppe nogen i branchen, der ikke er klar over, at Novo Nordisk har været hårdt ramt på især aktiekursen som følge af forventningerne om et prispres på det afgørende amerikanske medicinalmarked. Men skal man tro den store amerikanske bank JP Morgan, så bliver det værre, end markedet tror.

"Vi mener, at det prispres der rammer i 2018-forhandlingerne med indkøberne kan bliver værre end ventet af konsensus,” advarer investeringsbanken ifølge Børsen.

Både Novo Nordisk og de fleste analytikere anerkender, at 2017 og 2018 bliver vanskelige år, men så skulle det begynde at lysne igen. JP Morgan mener dog, at markedet ser en anelse for positivt på, hvor lyst det ser ud. Hvor aktiemarkedet i gennemsnit ser toplinjen i Novo Nordisk øget med 8,5 pct. årligt i perioden 2018-2021, så mener JP Morgan, at væksten bliver mere beskedne 6,1 pct.

JP Morgans argument er, at indkøberne kan fortsætte med at kræve markante rabatter på Novo Nordisks produkter, især på insulinområdet, efter at der er blevet introduceret kopiversioner på markedet i form af blandt andet Eli Lillys Basaglar.

 Analytiker: Novo-comeback ligger ikke lige for

 Analytiker fortsat skeptisk efter Novo-besøg

 Novo Nordisk ramt af den perfekte storm i USA

 Amerikansk prispres forsvinder næppe trods

 Trump-sejr Novo bukker under for presset i USA  

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier