MedWatch

Brexit skaber bekymring hos EMA-topchef

Usikkerheden om konsekvenserne ved Brexit har nu ramt det Europæiske Lægemiddelagentur. Flere kernemedarbejdere har allerede forladt agenturet, mens pipelinen af registreringsansøgninger er den samme. Bristepunktet er ved at være nået, lyder advarslen nu fra EMA's topchef.

Foto: Guiliano Koren

Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) skal meget sandsynligt finde sig en ny europæisk hjemmebane – men før forhandlingerne mellem EU og Storbritannien begynder i slutningen af marts, er det usikkert, hvilke konsekvenser Brexit konkret har for EMA. I et interview med The New York Times giver EMA's topchef Guido Rasi udtryk for, at usikkerheden efterlader ham "meget bekymret".

Han oplever nemlig, at agenturets eksperter er begyndt at sige op, mens andre bliver rekrutteret væk. Guido Rasi fortæller, at de stadig har den samme arbejdsbyrde i pipelinen i forhold til at behandle registreringsansøgninger, og han påpeger, at man er tæt på at nå bristepunktet.

"Konsekvensen og den direkte indvirkning på den offentlige sundhed er min største bekymring," siger Guido Rasi til The New York Times.

Et tab af 15 pct. af eksperterne er smertegrænsen, tilføjer han, for så vil agenturet højst sandsynligt ikke være i stand til at opretholde de nuværende tidsplaner for licensering af nye lægemidler samt overvågning af de eksisterende.

Også i industrien skaber usikkerheden bekymring. Hos GlaxoSmithKline lyder det fra adm. direktør, Andrew Witty, at en flytning af EMA vil skabe "enorme forstyrrelser".

"Dette er en myndighed, der holder øje med sundhed og sikkerhed for hundrede millioner af europæerere. Man har ikke lyst til at de ikke har øjnene på bolden," har Andrew Witty sagt til Bloomberg TV.

Ifølge The New York Times har EMA et årligt budget på lidt over 300 mio. dollars.

 Venstre klar til kamp for EMA i Danmark

 Minister: Optaget af at få EMA til Danmark

 Brexit bekymrer hos Novo Nordisk på den lange bane

 Lif går nu efter at få EMA til Danmark 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier