MedWatch

Ulykkerne vælter ned over Alexion

Først blev Alexion ramt af beskyldninger om kreative salgsmetoder, så smuttede flere af direktørerne og nu har Alexion fejlet et senfasestudie med selskabets blodsygdomsmiddel Soliris.

Foto: Colourbox

En ulykke kommer sjældent alene, hedder det, og det må i allerhøjeste grad siges at passe for det amerikanske biotekselskab Alexion.

Først kom beskyldningerne om snyd med salget af Soliris (eculizumab), der er selskabets lægemiddel til behandling af visse blodsygdomme. Dernæst valgte både den adm. direktør, David Hallal, samt finansdirektøtren Vikas Sinha at forlade selskabet pludseligt tidligere på måneden, og nu har blodsygdomsmidlet Soliris fejlet et senfasestudie, skriver Biospace.

Soliris blev testet mod forebyggelse af forsinket transplantatfunktion (DGF - delayed graft function) efter nyretransplantation hos voksne, der har modtaget en nyre fra en afdød donor. I studiet havde man testet to doser af Soliris mod placebo, og man opnåede ikke den statistiske signifikans.

”Vi er skuffede over, at dette studie ikke mødte dets primære effektmål, da der er et stort behov for forebyggende behandlinger til patienter med risiko for DGF og den potentielle rolle for komplikationer i udviklingen af denne alvorlige og livstruende tilstand,” siger Martin Mackay, EVP og global direktør for R&D hos Alexion.

Soliris har en prisseddel på cirka 440.000 dollars, hvilket ifølge Biospace gør det til verdens dyreste lægemiddel.

 Direktører flygter fra Alexion 

 Alexion-opkøb viser gode fase 1-data

 NICE sætter foden ned overfor Alexion 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier