MedWatch

Rival sagsøger Novo Nordisk

Franske Sanofi mener, at Novo Nordisk kører en vildledende reklamekampagne i USA, og konkurrenterne skal derfor nu mødes i retten for at få afgjort spørgsmålet, skriver Børsen i dag.

Retssag, lov, dommer, læge, medicin
Foto: Colourbox

Falsk og vildledende markedsføring med bevidst bedragerisk hensigt.

Sådan lyder anklagen fra den franske medicinalkoncern Sanofi, der ifølge dagbladet Børsen lillejuleaften stævnede Novo Nordisk i USA, fordi franskmændene mener, at danskerne udbreder løgne om deres produkter.

I en landsdækkende kampagne over for læger, apotekere og patienter har Novo Nordisk nemlig skrevet, at Sanofis insulinpræparater ”vil blive blokeret”, fordi phamarcy benefit manageren CVS Caremark, der køber medicin ind til sygeforsikringsselskaberne ikke længere giver tilskud til Sanofis insuliner Lantus og Tojeo. Men det er vildledende mener Sanofi, for forbrugerne kan stadig få de franske præparater – de kan bare ikke få tilskud til dem.

Sanofi kræver derfor økonomisk oprejsning og vil have Novo Nordisk til at betale tre gange det beløb, som Sanofi taber på Novo Nordisks handlinger. Og det kan i værste fald løbe op i et milliardbeløb, skriver Børsen.

Konkurrent "hjælper" Novo i USA

Nu sender Novo-rival billig insulin ud på det amerikanske marked

Novo-rival vil give store prisrabatter på insulin

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier