MedWatch

Sun Pharma køber ind hos Novartis

Indiens største medicinalselskab Sun Pharmaceuticals har købt et af Novartis’ hudkræftmidler for et millardbeløb, det seneste i en lang række af nye opkøb og samarbejdsaftaler.

Foto: Rafiq Maqbool/AP/POLFOTO/arkiv

Medicinalselskabet Sun Pharma, Indiens største af slagsen, har endnu en gang haft spenderbukserne på. Selskabet har købt Novartis’ hudkræftmiddel Odomzo for 175 mio. dollars, (cirka 1,2 mia. kr.), og der er mulighed for yderligere milepælsbetalinger for den schweiziske medicinalkoncern.

Det skriver BioSpace.

Odomzo blev godkendt til behandling af hudkræftstypen lokaliseret fremskreden basalcellekarcinom sidste år i både EU og USA. Basalcellekarcinom står for mere end 80 pct. af de ikke modermærkerelaterede tilfælde af hudkræft.

”Odomzo giver os en mulighed for en meningsfyldt udvidelse af vores allerede etablerede dermatologiforretning og støtter vores ekspansion ind i onkologi med et allerede lanceret produkt,” siger Kirti Ganorkar, Sun Pharmas chef for forretningsudvikling, i en pressemeddelelse.

Det er ikke første gang, at selskabet køber ind hos Novartis. Tidligere på året købte Sun Pharma 14 produkter fra Novartis Japan for næsten 300 mio. dollars. Og inderne har i det hele taget været særdeles aggressive med opkøb og samarbejdsaftaler på det seneste. Tilbage i oktober købte man schweiziske Ocular technologies, og også Israel-baserede Moebius Medical JSC Biosintez har været mål for Suns ekspansionslyst.

EMA godkender Novartis' kræftmiddel

FDA revser Indiens største medicinalvirksomhed

Indiske Sun køber 14 Novartis-midler

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier