Japan kigger medicinpriser efter i sømmene

De japanske sundhedsomkostninger skal ned, så de japanske myndigheder vil nu på årligt basis kigge medicinpriserne igennem. Det vækker dog bekymring for udenlandske selskabers investeringer i landet.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
AF RITZAU FINANS

Verdens næststørste medicinalmarked, Japan, har fremlagt planer om på årlig basis at gennemgå priserne på medicin.

Tiltaget sker i et forsøg på at nedbringe omkostningerne på sundhedsområdet, men kritikere mener, at det kan tilbageholde investeringer i landet fra europæiske og amerikanske medicinalselskaber.

Det skriver Financial Times.

Særligt den japanske premierminister, Shinzo Abe, har skubbet på for en årlig evaluering af priserne i stedet for de nuværende to år. Formålet er at mindske landets sundhedsomkostninger, der på grund af en aldrende befolkning, er steget med 10 pct. de seneste fem år til 41.500 mia. yen (2504 mia. kr.).

Selv om det nye tiltag, der blev annonceret tirsdag, ikke automatisk vil lede til et prisfald på medicin over en bred kam, kan det få konsekvenser for mængden af investeringer fra udenlandske selskaber, ligesom det kan mindske antallet af lanceringer for nye midler i landet.

"Når globale selskaber beslutter, hvor de skal investere, og hvilke markeder de skal prioritere, er der en bekymring for, at hvis Japan bliver mindre forudseelig og mindre stabil, vil det ikke altid blive topprioritet," siger Simon Collier, der er generaldirektør i European Federation of Pharmaceutical Industries and Association Japan, til Financial Times.

I det japanske sundhedssystem betaler patienter op til 30 pct. af medicinomkostningerne, mens resten betales af staten.

Japan går med i inspektionssamarbejde 

Medicinpriser på dagsordenen ved G7-topmøde

Japan sår tvivl om britisk fremtid

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også