MedWatch

Sydbank: Stærk salgsudvikling kan sprænge Darzalex-prognose

Senioranalytiker i Sydbank vurderer de nye salgstal for Genmabs Darzalex lidt stærkere end ventet, og han ser en sandsynlighed for, at Genmab kan komme med endnu en opjustering af forventningerne til 2016.

Foto: Sydbank/PR

Salget af Genmabs supersælgende kræftmiddel Darzalex imponerer med en vækst i det amerikanske salg på 8,1 pct. til 50,5 mio. dollar i november.

De seneste studieresultater, der er offentliggjort i lægelige tidsskrifter, har sat yderligere fart i salget, vurderer senioraktieanalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank.

"Det er nogle stærke salgstal, vi har fået for november. Den her stigning på 8,1 pct. i forhold til oktober skal nok også ses i lyset af, at der faktisk er lidt færre arbejdsdage i november end i oktober," siger han til Ritzau Finans.

I november var der flere fridage i forbindelse med Veterans Day og Thanksgiving-ferien.

"Så også i det lys ser salgstallene stærke ud. Noget af det, som jeg tror bidrager til udviklingen, er de her offentliggjorte Castor- og Pollux-studier, som er blevet fremhævet i de mest fremtrædende lægevidenskabelige tidsskrifter. Det er sådan noget, som kan medvirke til at løfte salget," vurderer Søren Løntoft Hansen.

De nye amerikanske salgstal er opgjort af analysehuset Symphony Health og omfatter salget via de institutionelle salgskanaler til blandt andet hospitaler og lægeklinikker.

"Jeg tror også, at vi vil se en acceleration i salget de kommende måneder og kvartaler, efter at Darzalex er blevet godkendt længere fremme i behandlingen, i andenlinje-behandling i USA," tilføjer Søren Løntoft Hansen.

Han hæfter sig også ved, at Genmab har indikeret en god lancering af Darzalex på det europæiske marked, hvilket lover godt for den salgsprognose på 500-550 mio. dollar, som Genmab har udmeldt for 2016 for Darzalex.

"På baggrund af salgsudviklingen og indikationerne om en god lancering på det europæiske marked ser jeg det som overvejende sandsynligt, at Genmab som minimum indfrier den absolut høje ende af deres forventninger til markedssalget for Darzalex i 2016," siger Søren Løntoft Hansen.

Hans eget estimat ligger over Genmabs øvre ende af prognoseintervallet, og han ser en sandsynlighed for, at Genmab kan komme med endnu en opjustering af forventningerne til 2016.

Aktien i Genmab har onsdag startet dagen med en stigning på 0,9 pct. til 1171 kr., hvilket er en reaktion på linje med Sydbank-analytikerens forventninger.

"Jeg synes, at salgstallene er lidt stærkere end ventet, og mener at aktien bør outperforme det generelle marked," siger han i en kommentar, der er indhentet før åbningen på det danske aktiemarked.

Genmabs aktiekurs ligger kl. 9.35 på 1169 kr., hvilket er en stigning på 0,8 pct.

Ny salgsrekord for Genmabs kræftmiddel

Japansk fremskridt for Genmab

Genmab-chef: "En skelsættende godkendelse" 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier