MedWatch

Novo efter Lillys pristiltag: Vi vil gå en anden vej

Novo Nordisk arbejder ifølge dets amerikanske chef på lidt andre løsninger end den markante rabatordning, som det rivalen Eli Lilly har offentliggjort.

Foto: Novo Nordisk/PR

Positivt, men vi går en anden vej. Sådan lyder vurderingen ifølge Børsen fra Novo Nordisks USA-chef Jakob Riis, efter rivalen Eli Lilly tirsdag offentliggjorde en stor rabatordning, der kan betyde helt op til 40 pct. lavere priser på insulin til de amerikanere, der ikke har en forsikring.

”I Novo Nordisk arbejder vi i øjeblikket med vores partnere på det amerikanske marked på holdbare tiltag, som både øger gennemsigtigheden i markedet og adgangen til vores portefølje af insuliner,” siger han til Børsen.

Direktøren mener, at i stedet for at give billigere insulin til de patienter, der er uden for tilskudssystemet, bør selskaberne arbejde på at finde løsninger, der bringer patienterne ind i tilskudssystemet.

Martin Parkhøi, medicinalanalytiker i Danske Bank, er dog anderledes kontant. Indtil videre har Novo Nordisk nemlig "blot" forpligtet sig til ikke at hæve priserne mere end med encifrede procenter i de kommende år, men hvis ikke det danske selskab får etableret et program, der svarer til Eli Lillys, vil den amerikanske rival ifølge analytikeren sandsynligvis tage markedsandele i det berørte segment af patienter, som nok er 10 pct. af alle insulinpatienter i USA.

 Novo-rival vil give store prisrabatter på insulin

 Åbent brev fra Novo-direktør: Vi sætter en grænse for prisstigninger

 Amerikanere kalder Novos prisløfte en hån

 Amerikanere ser nye Novo-udfordringer i USA

 Danske: Aggressive Lilly presser Novo

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier