MedWatch

Abbott vil ud af milliardhandel. NU.

Abbott sætter nu hårdt mod hårdt for at komme ud en handel af et firma, som har vist sig ikke at være så rent i kanten, som den amerikanske medicinalkoncern først troede.

Foto: Nam Y. Huh/AP

Abbott har slået sig i tøjret i månedsvis for at komme ud af et opkøb af Alere, som blev meldt ud tilbage sidst i januar måned. Handlen stod til en værdi af 5,8 mia. dollars – ca. 40 mia. kr. – og Abbott har prøvet at slippe ud af den nærmest lige siden. Men nu er det alvor, for Abbott har indbragt sagen for en domstol, meddeler selskabet i en pressemeddelelse.

Siden januar har Alere nemlig udviklet sig særdeles uheldigt og tabt stor værdi, skriver Abbott i pressemeddelelsen. Det skyldes blandt andet tilbagetrækningen af en vigtig produktplatform, som ifølge Bloomberg kostede 90 mio. dollars – 624 mio. kr. I marts kom det også frem, at Alere undersøges for korruption ligesom selskabet er forsinket i forhold til indlevering af årsrapport.

”Alere er ikke længere det selskab, som Abbott indvilligede i at købe for ti måneder siden,” udtaler Scott Stoffel, kommunikationsdirektør i Abbott, og fortsætter:

”Disse talrige negative udviklinger er uden fortilfælde og er ikke isolerede begivenheder, der er sket ved tilfælde. Vi har forsøgt at få detaljer og information for at vurdere disse spørgsmål i flere måneder, og Alere har blokeret alle forsøg. Skaden på Aleres forretning kan kun være resultatet af et systemisk svigt af intern kontrol, der kombineret med manglende gennemsigtighed har ført os til at indgive denne klage.”

Abbott tilbød i maj Alere mellem 30 og 50 mio. dollars som et plaster på såret, hvis de kunne trække sig fra handlen, men det afviste Alere, og i august trak Alere Abbott i retten i et forsøg på at gennemtvinge opkøbet. Og nu har Abbott så lavet deres modtræk. Fortsættelse følger helt sikkert.

Alere sagsøger Abbott for tøven i kæmpehandel

Abbott vil ud af milliardhandel, men...

Abbott køber Alere i milliardhandel 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier