MedWatch

Novartis' milliardopkøb leverer første resultater

Den schweiziske medicinalkoncern Novartis har på den igangværende kræftkonference ASH kunnet vise de første beviser på værdien af et nyligt gennemført milliardopkøb.

Foto: Dominic Favre/AP/POLFOTO/arkiv

Er en 45 pct. lavere forekomst af karokklusion, en smertefuld krympning af blodkarrene, der kan ramme patienter med den arvelige blodsygdom seglcelleanæmi, 665 mio. dollars værd?

Det er måske en kende vanskeligt at sætte så hårdt op, men Novartis har i hvert fald kunnet notere at november måneds milliardopkøb af det amerikanske biotekfirma Selexys har leveret netop det med hovedaktivet crizanlizumab.

Data fra et fase 2-studie med lægemidlet blev ifølge Endpoints præsenteret i løbet af weekenden på årsmødet for American Society of Hematology (ASH) i San Diego. De viste, at medianen for årlige tilfælde af det smertefulde sympton lå på 1,63 for en høj dosis af crizanlizumab, mens den lå på 2,98 for placebogruppen.

Medianen for tiden til den første krise var endvidere signifikant længere med crizanlizumab (4,07 måneder) end med placebo (1,38 måneder), ligesom den gennemsnitlige tid til den anden krise også var dobbelt så lang (10,32 vs. 5,09 måneder).

 Novartis gennemfører køb af amerikansk biotekselskab

 Novartis køber biotek-selskab for milliardbeløb

 Novartis overvejer frasalg

 Novartis nærmer sig køb af amerikansk kopiselskab 

Mere fra MedWatch

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier