MedWatch

Børsen er lukket land for dansk biotek

Danske biotekselskaber skal ikke gøre sig nogen forhåbninger om at lade sig notere i Danmark lige foreløbig, så turen skal gå til USA, eller til Sverige.

Foto: PR

Det er småt med børsnoteringer af danske biotekselskaber på den danske børs, det er vist næppe en hemmelighed. De danske life science-selskaber strømmer ud af landet, når det skal finde kapital gennem notering, og Danmark er da også langt bagefter naboen Sverige, som typisk tager sig af dem.

Det skriver Børsen i fredagens avis.

Ifølge en ny rapport fra Sveriges Industrifond er life science-børsnoteringerne i Danmark faktisk ikke-eksisterende. Mens der siden 2014 har været 67 noteringer i Sverige, har der ikke været nogen i Danmark (Zealand Pharma, som blevet noteret i 2010, er den seneste notering i Danmark). Og flere af de mere modne selskaber, for eksempel Forward Pharma, rykker direkte til USA. Også Symphogen rygtes til at søge over på den anden side af Atlanten, hvis selskabet lader sig notere.

"Fra et selskabs perspektiv er fordelene overvældende i USA, fordi du har et specialistpublikum og en helt anden dynamik. Derfor går alle på Nasdaq, hvor du har 100 biotekfonde," siger Florian Schönharting, biotekinvestor, og direktør i NB Capital samt medstifter af Genmab.

Peter Benson, ledende partner i Sunstone Capital mener ikke, at det er sandsynligt at man får et dansk biotekselskab på den danske børs inden for de næste fem år. Selvom Peter Benson gerne så den forsvinde, så hænger pessimismen fra starten af 00’erne, hvor flere tabte penge på selskaber som NeuroSearch og Pharmexa, stadig ved. 

 Skæbnedagen nærmer sig for Forward Pharma

 Sunstone barsler med ny milliardfond

 Nasdaq-chef: Grib det nordiske øjeblik 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier