MedWatch

Finanshus: Partner kan være interesseret i køb af Genmab

Ifølge det amerikanske finanshus Jefferies får Genmabs partner flere og flere argumenter i forhold til et opkøb af det danske biotekselskab.

Foto: PR Genmab

Med et forrygende salg af knoglemarvskræftmidlet Darzalex og godt gang i et udviklingssamarbejde om bispecifikke antistoffer, giver det ifølge finanshuset Jefferies mere og mere mening for Janssen Pharmaceuticals at opkøbe Genmab, skriver Børsen,

Aftalen mellem Janssen og Genmab er, at udover at Jannsen markedsfører Darzalex for Genmab, så skal Genmab udvikle yderligere lægemidler rettet mod op til ti sygdomme for Janssen.

”Vi mener, at den aftale understøtte et potentielt strategisk argument for, at Janssen ønsker at opkøbe Genmab, og dermed fjerne de relaterede 815 mio. dollars i milepælsbetalinger, som stadig skyldes, og en royalty på 12-20 pct. af salget (af Darzalex, red.) på verdensplan,” skriver Jeffries biotekanalytiker, Peter Welford, ifølge Børsen i en kommentar.

Genmabs adm. direktør, Jan van de Winkel, har dog tidligere understreget, at han helst ser, at selskabet fortsætter alene, men at han ikke kan binde aktionærerne. På en konference i London for nogle uger siden understregede han ønsket om selvstændighed, men erkendte også, at selskabet kan ende som opkøbsmål.

 Genmabs storsællert leverer på ny varen

 Genmab-chef: "En skelsættende godkendelse"

 Kæmpe succes for Genmab - ny opjustering takket været guldhåb 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier