MedWatch

Novos forskningschef afviser at give slip på den hellige gral

Selv om Novo Nordisk indstiller sine udviklingsaktiviteter inden for det, som forskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen selv har kaldt den hellige gral, så er han ikke selv helt indstillet på at give slip. Giver et samarbejde med verdens mest citerede forsker afkast, kan Novo komme stærkt igen. Men indtil da har chefen fundet en ny hellig gral.

Novo Nordisk har gennem de sidste ni årtier med succes overvejende hvilet på at optimere designet af proteiner i behandlingen af diabetes, men selskabet er nu ved at være kommet til en skillevej, hvor der skal nye ting til.

”Vi er succesfuldt kommet frem til et meget modent innovationsniveau inden for de områder, som vi har fokuseret på. Det betyder, at vi fremover både vil søge nye mål, hvor vi kan anvende vores kernefærdigheder inden for proteindesign, i diabetes, men vi vil også udvide ud i områder, som ligger ved siden af diabetes. Det er eksempelvis NASH, det kardiovaskulære område og kronisk nyresygdom,” siger Novo Nordisks forskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen til MedWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

CHMP blåstempler ni nye lægemidler i maj

Den europæiske lægemiddelkomite, CHMP, har på dets møde i maj indstillet ni nye lægemidler til godkendelse samt anbefalet, at seks midler kan tages i brug på nye måder. To midler afvist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier