MedWatch

Juridisk kamp om banebrydende kræftteknologi udvides

Den juridiske kamp mellem Bristol-Myers Squibb og Merck/MSD om rettighederne til en banebrydende ny type immunterapi mod kræft udvides nu til endnu et marked, mens flere andre aktører lurer i kulissen. Udfaldet af det omfattende slagsmål kan få enorme konsekvenser, da selskaberne satser stort på deres respektive midler, som begge spås et tocifret milliardpotentiale.

Foto: Colourbox

Da det amerikanske medicinalselskab Merck/MSD i starten af september 2014 fik godkendt sin immunterapi Keytruda (pembrolizumab) til behandling af modermærkekræft i USA, blev selskabet prompte trukket i retten af rivalen Bristol-Myers Squibb med beskyldninger om patentkrænkelse.

Den juridiske kamp mellem de to rivaler, som kæmper om at erobre et yderst lukrativt nyt marked for behandling af kræft, er siden blevet udvidet til Europa, og nu udvides den endnu engang.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

CHMP anbefaler coronapille fra Pfizer

Pfizer har fået en positiv anbefaling fra CHMP, der anbefaler at tabletbehandlingen Paxlovid godkendes til behandling af covid-19. I Danmark er midlet dog allerede taget i brug.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier