MedWatch

Aamund: Tøsedrengene må sælge ud

Bavarian Nordics aktiekurs har taget sig nogle knubs i år, men stort set alle analytikere siger "køb aktien". Én fremtrædende aktionær og tidligere formand mener, at "aktiemarkedet og Bavarian Nordic lever hver sit liv", og at der skal én ting til, før kursen vender.

Foto: Nikolaj Svennevig / Jyllands-Posten

Det har ikke været nogen dans på roser at være aktionær i det danske biotekselskab Bavarian Nordic. Mens kursen i 2015 steg med hele 81 pct., så er pilen vendt den anden vej år. Indtil videre er kursen dykket med 34,8 pct. i år, og den seneste måned har faldet ligget på 6,8 pct.

Hele bioteksektoren har været under tryk i år, som følge af de store prisdiskussioner i det amerikanske præsidentvalg, men udover en fejlslagen dobbeltnotering i USA for Bavarian har der ikke været de negative nyheder, som skulle berettige et sådan fald.

Aktionær og tidligere bestyrelsesformand Asger Aamund mener da også i en artikel i Børsen tirsdag, at "aktiemarkedet og Bavarian Nordic lever hver sit liv", mens otte ud af ni analytikere siger "køb" og har et samlet kursmål på 352,6 for Bavarian-aktien, hvilket er 51,3 pct. højere end mandagens lukkekurs på 233.

I øjeblikket er Bavarian Nordic i fuld gang med at køre lægemiddelkandidaten Prostvac gennem diverse kliniske studier til behandling af prostatacancer, og man skal ifølge Asger Aamund ikke forvente, at kursen vender, før der kommer resultater på bordet.

"Aktionærerne må væbne sig med tålmodighed, og tøsedrengene må så sælge ud og se, hvad der sker bagefter. Sådan er det," siger han til avisen.

Investorer langer ud efter Bavarian-boss efter Genmab-sammenligning

Aamund stærkt utilfreds trods nyt millionoverskud

Aamund: Jeg har aldrig mere end 10 pct i rock'n'roll-aktier

Aamund håber på flere aftaler mellem Bavarian og J&J

Aamund spiller sikkert - sådan da

Aamund scorer på ny Bavarian-aftale

Aamund vil investere i lægemiddeludvikling

Asger Aamund sælger sin andel af Bavarian Nordic

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier