MedWatch

Bristol-Myers indgår samarbejde med KU

Amerikanske Bristol-Myers Squibb fortsætter sit sats på den danske life science-sektor. Senest i et nyt samarbejde med Københavns Universitet.

Foto: Bristol-Myers Squibb

Bristol-Myers Squibb vil ikke "nøjes" med at bruge milliarder af sine forskningsmidler i det danske life science-miljø. Ifølge Berlingske Business rykker selskabet nu også endnu længere frem i fødekæden herhjemme.

BMS har således indgået et samarbejde med Københavns Universitet og Fonden for Entreprenørskab, hvor man i fællesskab vil undervise studerende i "medicinsk entreprenørskab". Det skal lære de studerende at kommercialisere den forskning, de på sigt kommer til at bedrive.

BMS betaler for kurset og tilbyder at flyve undervisere ind fra selskabets hovedkvarter i New York i det sats, som er den første af sin slags herhjemme - ifølge avisen er det første gang, at en større udenlandsk virksomhed finansierer et kursus på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på KU. Fakultetets dekan, Ulla Wewer, mener, at det vil de studerende "en mulighed for at forholde sig til den virkelighed, som de snart skal være en del af".

Hos BMS er den danske landechef Anders Thelborg et medlem af regeringens vækstteam, og samarbejdet med KU er opstået som følge af de drøftelser, som medlemmerne af regeringens vækstteam har haft om, hvordan Danmark står stærkere i konkurrencen om at tiltrække investeringer fra udlandet.

"Du kan sige, at vores samarbejde med KU faktisk har udspring i det arbejde, vi har i vækstteamet med at sikre, at vi bliver endnu bedre til at styrke relationerne mellem universitetsverdenen og erhvervslivet," siger Anders Thelborg til Berlingske Business.

 Bristol-Myers lader milliarderne regne over Danmark

 Når konsulenter ikke er nok: Antropologer knækker koden for virksomheder

 BMS-direktør blev trukket ind i medicinalbranchen af Novo-opslag

 Regeringen nedsætter væksteam for medicinalindustrien 

 Amerikanske kæmper vil udføre flere kliniske forsøg i Danmark

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier