MedWatch

Regeneron pumper milliarder i livsforlængelse for blockbuster

I forsøget på at forlænge levetiden for en af dets bedst sælgende produkter har Regeneron postet et milliardbeløb i et lille selskab, som skal lave en ny version af lægemidlet.

Foto: Regeneron /PR

Det lille amerikanske selskab Ocular Therapeutics nyder i dag godt af, at Regeneron forsøger at få mere ud af dets øjenlægemiddel Eylea. Regeneron har nemlig postet 315 mio. dollars (cirka 2,1 mia. kr.) i selskabet, som nu skal hjælpe til at udvikle en ny version af Eylea.

Det skriver FiercePharma.

Eylea bruges hovedsageligt til at behandle øjenforkalkning via injektionsbehandling. Det er dog en besværlig måde at administrere midlet på, og håbet er, at man kan skabe en lettere behandlingsrute, som ikke kræver en injektionsnål i øjet.

Midlet er et af Regenerons absolut bedstsælgende produkter. I 2015 solgte midlet for 2,6 mia. dollars i USA. Midlet kan stadig præsentere solide vækstrater, men det går langsommere end tidligere. Det er den tendens, som Regeneron gerne vil dæmme op for med de nye aktiviteter med Ocular Therapeutics.

Det er ikke første gang, at Regeneron har forsøgt at optimere midlet. Så sent som sidste måned gik det galt for et af disse forsøg, da en kombinationsbehandling af Eylea og midlet rinucumab ikke kom i mål som ønsket. Og selskabet har også Eylea i kombination med midlet nesvacumab i et fase 2-forsøg, som begyndte tidligere på året.

Regeneron indgår aftale om nye T-cellebehandlinger

Regeneron indgår MERS-aftale med USA

Her er medicinalselskaberne, der er mindst afhængige af prisstigninger

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier