MedWatch

Mylan indgår milliardforlig over EpiPen

Det amerikanske medicinalselskab Mylan, der har været i gevaldige problemer over prisen på dets bestsellerprodukt EpiPen, har nu indgået en hurtig aftale med justitsministeriet om rabatter.

Foto: Mark Zaleski/AP/POLFOTO/arkiv

I forsøget på at dæmme op om konflikten omkring prisen på det storsælgende middel Epipen, har kopimedicinselskabet Mylan indgået et forlig med det amerikanske justitsministerium. Selskabet er anklaget for at have taget overpris fra Medicaid på midlet, og ifølge aftalen skal Mylan betale 465 mio. dollars (cirka 3,1 mia. kr.). Selskabet indrømmer dog ingen ulovligheder i forliget.

Det skriver FiercePharma.

Indtil videre jubler investorerne over denne foreløbige løsning på problemerne for selskabet, og aktien steg 10 pct. efter aftalen blev indgået. Både analytikere og politikere advarer dog mod at tro, at dette betyder, at selskabets besværligheder er helt overstået – selvom historien ikke får ligeså meget opmærksomhed af medierne, er der nemlig stadig kog i aktiviteterne omkring Mylans forretning.

Den amerikanske Securities og Exchange Commission er for eksempel flittigt i færd med at granske EpiPens Medicaid-rabatter, mens der blandt andet også er igangsat undersøgelser i den amerikanske kongres. I et notat skriver Wells Fargo analytikeren David Maris, at man er uenig med investorernes forhåbninger om, at forliget vil betyde mere ro for selskabet: ”Vi er uenige, da dette kun adresserer CMS-delen af problemerne – det gør intet for at give svar på det oprindelige anliggende, nemlig prissætningen og forbrugerne af EpiPen.”

Lidt vand på Mylans mølle er det dog, da forliget med justitsministeriet er kommet i stand så overordentlig hurtigt. Normalt tager det flere år for denne type forlig at komme på plads hvadenten det handler om marketingskrænkelser eller Medicaid-prisrapporteringer og rabatter.

 Kritikken hagler fortsat ned over Mylan

 Allergan går til kamp mod prisstigninger

 Mylan lancerer generisk EpiPen 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier