MedWatch

Takeda indgår milliardstor kræftforsknings-aftale

Den japanske medicinalproducent Takeda fortsætter med at justere på sine forsknings- og udviklingsaktiviteter, og indgår nu en ny milliardstor aftale inden for kræft.

Foto: Takeda/ PR

Tilbage i september gjorde Takeda sig meget bemærket ved at omstrukturere sine udviklings- og forskningsaktiviteter på en måde, så de kliniske aktiviteter overgik til kontraktforskningsorganisationen PRA health. Det var et højt usædvanligt træk, som aldrig tidligere er set i branchen, og nu fortsætter Takeda sin justering af sine  F&U og de øvrige kliniske aktiviteter ved at indgå en aftale med et britisk biotekselskab, Crescendo Biologics.

Der er ikke blevet offentliggjort ret mange detaljer om samarbejdet, men aftalen løber op i en værdi på mod 790 mio. dollars (cirka 5,3 mia. kr.). Det blev heller ikke nævnt hvilke indikationer man retter sig mod, kun at det vil være mod en række sygdomsformer der har et højt, umødt medicinsk behov. Til det skal parterne bruge Crescendo Biologics Humabody-teknologi, og Crescendo står dermed til en forhåndbetaling på 36 mio. dollars og yderligere muligheder for milepælsbetalinger og royalties, hvis der kommer lægemidler ud af aftalen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier