MedWatch

Tyske Merck indgår ny kræftaftale

Det tyske medicinalselskab Merck har indgået en samarbejdsaftale med et mindre biotekselskab om behandling af patienter med lungekræft.

Foto: Merck/ PR

I et forsøg på at møve sig yderligere ind på markedet for immunterapier har tyske Merck nu indgået en samarbejdsaftale med det amerikanske biotekselskab Vaccinex. Samarbejdet skal kombinere Mercks immunterapi (som man udvikler i samarbejde med Pfizer), avelumab og Vaccinex’ ekpertimentelle behandling VX15/2503.

Det skriver FierceBiotech.

Målet for kombinationsbehandlingen er i første omgang ikke-småcellet lungekræft (NSCLC), der er en af de mest populære indikationer inden for immunterapi. Der blev ikke offentliggjort nogen finansielle oplysninger eller tidslinjer for projektet, men det er Vaccinex, der kommer til at stå for fase 1b- og fase 2-forsøgene.

VX15/2503 befinder sig som sagt på de tidlige stadier, men har allerede været testet i en række indikationer, blandt andet inden for multipel sklerose og Huntingtons sygdom, som det faktisk fik orphan drug-status på i august af de amerikanske lægemiddelsmyndigheder. Det er håbet, at denne nye kandidat kan være med til at løfte Pfizer og Mercks sats inden for immunterapi.

Pfizer og Merck er et godt stykke bagefter deres rivaler inden for immunterapi. De helt store navne inden for området er som bekendt Keytruda og Opdivo, produceret af henholdsvis amerikanske Merck/MSD og Bristol-Myers Squibb. Roche ligger lige i halen på dem, og dernæst AstraZeneca, så der er lang vej endnu, hvis Pfizer og Merck skal indhente det forspring.

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier