MedWatch

Alnylams aktie styrtdykker efter dødsfald

Det amerikanske biotekselskab Alnylam er kommet i problemer med aktiekursen efter forhøjet dødelighed under et forsøg med en af selskabets hovedkandidater.

Værdien af det Massachusetts-baserede biotekselskab Alnylam Pharmaceuticals er næsten blevet halveret, efter at selskabet måtte meddele, at et fase 3-forsøg med en af dets hovedkandidater var slået fejl.

Det skriver Reuters.

Midlet går under navnet revusiran, og er udviklet til behandling mod en arvelig form af sygdommen ATTR amyloidosis med kardiomyopati. Lidelsen ophober proteiner i organer og andet væv, herunder hjertet, hvor det kan forårsage hjertetilfælde.

Alnylam sagde onsdag, at det var anbefalet, at man stoppede forsøget, da patienter fra et tidligere studie udviklede nervesmerter. Det blev efterfølgende afsløret, at der var en ”ubalance i dødeligheden hos patienterne, der blev behandlet med revusiran sammenlignet med patienter der blev behandlet med placebo.”  Altså at der var flere dødsfald blandt dem der modtog behandlingen.

Selskabet siger, at resultaterne af forsøgene med revusiran ikke kommer til at påvirke dets hovedprodukt partisiran, som på nuværende tidspunkt er i fase 3-udvikling. Heller ikke dets forsøg med et kolesterolsænkende lægemiddel viste tegn på lignende problemer.

Trods forsikringerne, var det altså ikke nok til at berolige investorerne, og onsdag styrtdykkede aktien med 43 pct.

 Genmab-partner mulig opkøbskandidat for Amgen

 Solide data fra ny type kolesterolmiddel

 Sanofi fremlægger stærke kolesteroldata 

Mere fra MedWatch

CHMP blåstempler ni nye lægemidler i maj

Den europæiske lægemiddelkomite, CHMP, har på dets møde i maj indstillet ni nye lægemidler til godkendelse samt anbefalet, at seks midler kan tages i brug på nye måder. To midler afvist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier