MedWatch

Nuevolution indgår milliardaftale med amerikansk kæmpe

Det danske biotekselskab Nuevolution har indgået et strategisk samarbejde med en amerikansk koncern, der kan indbringe firmaet betragtelige milliardbeløb.

Alex Gouliaev, adm. direktør Nuevolution

"Vi vil slå os sammen med større medicinalselskaber i multi target-forsøg, som så skal identificere nye virksomme stoffer, der skal videreudvikles af partnere. Med den form for aftale prøver vi at reducere risikoen for Nuevolution ved at sikre os, at vi har en partner fra dag ét, før vi begynder at investere selv."

Sådan lød det fra danske Nuevolutions adm. direktør Alex Gouliaev for under en måned siden, da han i starten af september kommenterede halvårsregnskabet over for MedWatch, og nu er det ønske opfyldt.

Tirsdag morgen meddeler selskabet nemlig, at man har indgået et strategisk samarbejdsaftale med amerikanske Amgen inden for kræft og neurovidenskab. Samarbejdet er således præcist et multi target-forskningssamarbejde, hvis formål er at udvikle og kommercialisere nye lægemidler inden for de førnævnte områder, og dermed føjer det danske biotekselskab Amgen til rækken af samarbejdspartnere, som allerede tæller blandt andre Johnson & Johnson og Novartis.

Optioner åbner for millarder

Selskabet står bag en teknologi, der går under navnet Chemetics, som hjælper farma- og biotekselskaber med at identificere små molekylers førende forbindelse til targets i kroppen. Ved at bruge såkaldt DNA-labeling af de molekylære forbindelser muliggør det en hurtig og omkostningseffektiv screening af mere end en milliard forbindelser i jagten på at identificere hits og muligheder for yderligere farmaceutisk udvikling. Den teknologi skal nu kombineres med Amgens sygdomsforståelse og kapaciteter inden for lægemiddeludvikling.

Amgen har med aftalen en eksklusiv option til at at opnå alle rettigheder til alle succesfuldt udviklede kliniske programmer. Nuevolution er berettiget til at modtage en licensbetaling ved Amgens udnyttelse af optionen og milepælsbetalinger på opnåelsen af specificerede forsknings, udviklings og kommercielle milepæle, svarende op til 410 mio dollars (2,72 mia. kr.) per mål. Nuevolution vil også være berettiget til at modtage royalties af eventuelt fremtidigt salg.

Parterne oplyser ikke, hvor mange mål der er tale om, eller hvor stor en eventuel forhåndsbetaling der er gået til det danske biotekselskab.

Nuevolution vil være ansvarlig for den tidlige forskningsfase, og Amgen vil arbejde sammen med Nuevolution under senfase-forskningen. Amgen vil være fuldt ansvarlig for præklinisk udvikling, klinisk udvikling og kommercialisering på verdensplan.

"Vi er begejstrede for at indgå i dette brede samarbejde med Amgen. Aftalen udgør en vigtig forretningskomponent til Nuevolution i vores ambition om at opdage og udvikle nye lægemidler til alvorlige sygdomme, samtidig med at den udnytter Nuevolutions magtfulde lægemiddelforskningsmotor. Vi ser frem til et fremragende samarbejde med Amgens dedikerede forsknings- og udviklingsteams," siger Alex Gouliaev, adm. direktør for Nuevolution, i meddelelsen.

Amgen omsatte i årets første seks måneder af 2016 for 11,215 mia. dollars (+8 pct.), driftsresultatet landede på 4,782 mia. dollars (+17 pct.) og nettoresultatet på 3,770 mia. dollars (+15 pct.).

Nuevolution jagter partnere til flere forsøg

Nuevolutions toplinje vokser med milepælsbetaling

Nuevolution udvider samarbejde med Janssen

Børsnotering tærer på bundlinjen hos Nuevolution

Nuevolution skuffer på børsen

Nuevolution-direktør: Vi har ramt et godt vindue

Nuevolution vil hente kapital til at accelerere egen pipeline

Nuevolution-direktør: J&J-aftale er en blåstempling

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier