MedWatch

Gilead er forhindret i at købe biotekfirma

Et belgisk biotekselskab sparker opkøbsrygter relateret til partneren Gilead til hjørne på den korte bane, hvilket skyldes en særlig aftale mellem parterne.

Foto: /Ritzau/AP/Eric Risberg/

Det belgiske biotekfirma Galapagos bliver ikke umiddelbart amerikanske Gilead Sciences næste opkøb. For ifølge FierceBiotech er der en kontraktuel detalje, som forhindrer dette.

Efterhånden som Gileads toplinje kommer under pres på grund af et vigende salg af selskabets megablockbustere inden for hepatitis C, så er rygterne begyndt at svirre om eventuelle opkøb for at sikre væksten denne vej. Et af de mål var Galapagos, som Gilead allerede har et samarbejde med.

Men ifølge belgiernes adm. direktør Onno van de Stolpe betyder netop det samarbejde, at et opkøb er umuligt. I hvert fald på den korte bane. For som en del af selskabernes aftale, der blev indgået i december sidste år og blandt andet medførte en 425 mio. kr. stor investering i Galapagos fra Gileads side, er der indført en klausul. Den forhindrer Gilead i at øge sin ejerandel i det belgiske selskab.

Aftalens omdrejningspunkt var og er udviklingen af Galapagos’ biologiske lægemiddel filgotinib mod Crohns og leddegigt, og netop dette aktiv har Gileads topchef John Milligan ifølge FierceBiotech talt meget positivt om i de seneste dage. Men nu skyder belgierne altså et opkøb ned. Men vel at mærke uden at sige noget om, hvornår klausulen, der betyder, at Gilead ikke må eje mere end 15 pct. af Galapagos, udløber.

Rygte: Gilead ude efter fedtleverselskab

Ny Gilead-topchef på udkig efter nye forretningsområder

Gilead rykker videre med gigtmiddel

Gilead-partner fremviser gode resultater

Gilead får J&J til at sløjfe 14 års samarbejde

Gilead indgår milliardstor partneraftale med belgisk selskab

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier