MedWatch

FDA's "Botox-politi" skal nu undersøges

En afdeling under de amerikanske lægemiddelmyndigheder skal nu undersøges af en komite, efter den er blevet beskyldt for at rende specielt ét selskabs ærinde.

Foto: Andrew Harnik/AP/POLFOTO/arkiv

Der skal nu dannes klarhed over, om tingene går for sig, som de skal, hos de amerikanske lægemiddelmyndigheders (FDA) kontor for kriminel efterforskning.

Det skriver Reuters.

Flere agenter fra afdelingen har nemlig været ude og kritisere arbejdsgiveren for at løbe industriens ærinde, når de jagter udenlandsk importeret eller forkert mærkede lægemidler. Herunder lyder kritikken på, at afdelingen særligt tilgodeser Botox-producenten Allergan, hvorfor øgenavnet Botox-politiet er blevet påklistret afdelingen. 

Medarbejderne fortæller, at "Botox-politiet" sætter efter enhver læge, som har købt uautoriserede versioner af Allergans antirynke-succes, selv dem, der er autentiske, men mærket til brug i andre lande, som størstedelen af de konfiskerede pakninger er. Og jagterne sættes ofte i gang efter anmodning fra Allergan selv. Sagerne bliver oftest ikke til noget, og derfor mener medarbejderne, at det er spild af tid, men at det er med til at beskytte Allergans prissætning af rynkemidlet.

FDA afviser selv kritikken, men nu skal en komite under den amerikanske kongres undersøge medarbejdernes bekymringer, og om der er moralske problemer med det arbejde, der finder sted på kontoret for kriminel efterforskning.

Komiteens formand, Fred Upton, har blandt andet underskrevet et brev med en række spørgsmål i sagen, som han ønsker at finde svar på inden den 12. oktober.

 FDA's agenter er blevet til Botox-politiet 

 Massiv kritik af FDA efter Sarepta-godkendelse 

Mere fra MedWatch

CHMP blåstempler ni nye lægemidler i maj

Den europæiske lægemiddelkomite, CHMP, har på dets møde i maj indstillet ni nye lægemidler til godkendelse samt anbefalet, at seks midler kan tages i brug på nye måder. To midler afvist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier