MedWatch

Teva køber smertemiddel i milliardhandel

Israelske Teva har købt et lovende smertemiddel fra amerikanske Regeneron i en handel, der potentielt kan betyde overførslen af et tocifret milliardbeløb.

Foto: /ritzau/AP/George Widman

Regeneron har overdraget rettighederne til en lægemiddelkandidat til israelske Teva kort tid, efter at det havde gennemført et fase 2/3-forsøg.

Det drejer sig ifølge Endpoints om fasinumab, der er et humant monoklonalt antistof mod proteinet nervevækstfaktor (NGF), og den undersøges som behandling mod en række smertelidelser.

Teva betaler 250 mio. dollars (1,67 mia. kr.) i forhåndsbetaling for rettighederne, mens man også dækker halvdelen af udviklingsomkostningerne og deler det fremtidige overskud. Derudover er der hele 2,36 mia. dollars (15,72 mia. kr.) i potentielle milepælsbetalinger.

Regeneron tager sig af den amerikanske udvikling af fasinumab, mens de senere kommercielle opgaver på det store marked vil blive delt mellem de to parter. Teva tager så tøjlerne på F&U og kommercialisering uden for USA. Lægemiddelkandidaten undersøges nu i et fase 3-studie for slidgigtsmerter, mens et midtfasestudie er i gang for lændesmerter.

 Regeneron har succes med smertemiddel  

 Originalprodukter sikrer generikakæmpe beskeden vækst

 Regeneron sælger rettigheder til lægemiddelkandidat 

Mere fra MedWatch

Permanent forhøjet forskningsfradrag begejstrer – men ikke uden forbehold

Det vækker begejstring hos branche- og erhvervsorganisationer, at et flertal i Folketinget fredag blev enige om en aftale, der blandt andet betyder, at fradraget for forskning og udvikling permanent forhøjes til 130 pct. Fradraget kræver imidlertid, at aftaleparterne kan finde finansieringen engang til efteråret, og uvisheden giver anledning til bekymring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier