MedWatch

FDA's agenter er blevet til Botox-politiet

Kritikere anklager FDA's kontor for kriminel efterforskning for at rende selskabernes, og især ét selskabs, ærinde, når de jagter udenlandsk importeret medicin i sager, der sjældent ender i retten.

Foto: Andrew Harnik/AP/POLFOTO/arkiv

Flere agenter i de amerikanske lægemiddelmyndigheders (FDA) kontor for kriminel efterforskning revser nu deres arbejdersgiver for at løbe industriens ærinde, når de jagter udenlandsk importeret eller forkert mærkede lægemidler. Især når det kommer til Allergan.

Det skriver Reuters.

Medarbejderne fortæller, at agenterne er blevet gjort til "Botox-politiet", som sætter efter enhver læge, som har købt uautoriserede versioner af Allergans antirynke-succes, selv dem der er autentiske, men mærket til brug i andre lande, som størstedelen af de konfiskerede pakninger er. Og jagterne sættes ofte i gang efter anmodning fra Allergan selv.

Kritikerne påpeger, at det især fremstår som spild af agenturets tid, fordi sagerne sjældent ender med at komme for retten. 53 pct. af agenturets undersøgelser ender med at blive lukket uden retsforfølgelse – til kontrast resulterede 71 pct. af Miljøbeskyttelsesagenturets sager med kriminelle sigtelser. FDA mener ikke at man kan bruge den form for statistik til at vurdere agenturets succes.

Lægerne, som bliver opsnappet i undersøgelserne, mener, at sagerne er med til at beskytte Allergans prissætning af antirynkemidlet.

”Der er en årsag til, at en læge i USA føler det er nødvendigt at købe Botox fra udlandet. Alt det relaterer sig til manglen på priskontrol og Allergans forsøg på at kontrollere dets marked,” siger forsvarsadvokat Andrew Littleman fra Fuerts, Littleman, David & Joseph til Reuters.

 Allergan går til kamp mod prisstigninger

 Allergan på nyt stort øjenopkøb

 Pengene brænder i lommen hos Allergan 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier