MedWatch

Teva øjner godkendelse til EpiPen-konkurrent

Den israelske generikakoncern Teva sigter efter at kunne lancere en konkurrent til Mylans EpiPen inden for en ikke alt for uoverskuelig fremtid.

Foto: /ritzau/AP/George Widman

Der kan snart være konkurrence på vej til Mylans meget omdiskuterede EpiPen.

Ifølge Reuters er den israelske generikakoncern Teva Pharmaceuticals nemlig ikke langt fra at være klar med en lignende løsning som akut behandling mod allergiske reaktioner. Koncernen sigter således efter at være klar med en godkendelse til det amerikanske marked ved udgangen af 2017 eller i starten af 2018.

Får det israelske selskab godkendelsen i hus, vil det være det første selskab med en alvorlig konkurent til Mylan og EpiPen. Lige nu er EpiPen nemlig så godt som den eneste løsning af sin art på markedet, og det har blandt andet været medvirkende til, at Mylan løbende har kunnet hæve prisen på produktet til mere end 600 dollars i 2016. Noget, der for alvor har fået amerikanere og de amerikanske politikere op af stolene.

Teva fik i februar afvist sin løsning af de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, med beskeden om "større mangler".

Chefen for Tevas globale afdeling for generisk medicin, Sigurdur Olafsson, siger til Reuters, at Teva efter afvisningen bad om et møde med FDA. Den forespørgsel svarede FDA ikke på, men efter den seneste tids store mediebevågenhed omkring Mylan og EpiPen, er det nu FDA selv, der har henvendt sig til Teva.

Analytiker hos Evercore ISI Umer Raffat mener, at FDA nok vil være mere tilbøjelige til at give Teva en godkendelse på EpiPen-konkurrenten, efter den seneste tids storm i medierne.

 Kritikken hagler fortsat ned over Mylan

 Clinton vil straffe unødige prisstigninger

 Mylan lancerer generisk EpiPen

 Mylan bukker under for presset og tilbyder rabat 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier