MedWatch

Fransk biotekselskab vil parre Novo og Sanofi

Et fransk biotekselskab vil kombinere to diabetesmidler fra rivalerne Novo Nordisk og Sanofi. Et klinisk studie vil gå i gang allerede næste år.

Det franske biotekselskab Adocia har planer om at kombinere verdens bedst sælgende insulin, Lantus fra det franske medicinalselskab Sanofi, med diabetesmidlet Victoza fra Novo Nordisk.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Adocia, der vil bruge sin teknologiplatform, Biochaperone i arbejdet. Teknologien gør det ifølge Adocia blandt andet muligt at forstærke effekten af et lægemiddel.

Adocia planlægger også at kombinere Lantus med diabetesmidlet Trulicity fra Eli Lilly. Både Victoza og Trulicity tilhører klassen af GLP-1-analoger, der i stigende grad vinder indpas i behandlingen af type 2 diabetes.

Adocia regner med at kunne indlede et klinisk studie med den første lægemiddelkandidat i 2017.

I Europa markedsfører Novo Nordisk sin egen kombination, Xultophy, der er baseret på Novos nyeste langtidsvirkende insulin, Tresiba, samt Victoza.

Franske Sanofi er også på vej med et kombinationsprodukt - Iglarlixi - baseret på Lantus og Lixisenatid, der er indlicenseret fra Zealand Pharma.

Novo-konkurrent har lovende fase 1-data med måltidsinsulin

Fransk biotekselskab til vejrs efter stærke insulindata

Lilly indgår insulinaftale

Novo står foran stort amerikansk dilemma

Novos nye USA-chef: Guldhåbet skal op i gear

Novo har mistet sit forspring i insulinkapløbet

Forsiden lige nu

Dansk biotekboss rejser 91 mio til at udfordre Novo Nordisk

Et amerikansk biotekselskab, som er grundlagt af en dansk molekylærbiolog, har rejst 91 mio. kr. til at fremme programmer inden for diabetes, fedme og fedtlever, herunder et "transformativt" diabeteslægemiddel rettet mod biologiske mål, som Novo Nordisk også arbejder med.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier