MedWatch

Clinton vil straffe unødige prisstigninger

Den demokratiske præsidentkandidat, Hillary Clinton, vil kunne straffe selskaber, der uden grund hæver priserne på deres lægemidler.

Foto: Mary Schwalm/AP/Polfoto

Det skal være slut med urimelige prisstigninger fra medicinalselskabers side, hvis Hillary Clinton bliver valgt som USA's nye præsident senere på året.

Det skriver Reuters.

Hillary Clinton overvejer nemlig at oprette et panel til at beskytte de amerikanske forbrugere mod for eksempel sager som Mylans Epipen, der har bragt selskabet ud i noget af et stormvejr på grund af en voldsom prisstigning. Panelet skal forhindre prisstigninger på vigtige livsreddende lægemidler, og hun vil give panelet en række aggressive værktøjer til at sikre, at priserne ikke stiger uberettiget.

Panelet skal således kunne pålægge virksomheder bøder og andre straffe, hvis producenterne lader priserne løbe løbsk for egen vindings skyld.

"I det forløbne år har vi set alt for mange eksempler på, at medicinalfirmaer har hævet priserne overdrevent for livsreddende behandlinger, der har været på markedet længe og har fået tilført ringe eller ingen ny innovation eller forskning og udvikling," udtaler Hillary Clinton.

Taber hun det kommende præsidentvalg, så får hun brug for kongressens støtte til at få forslaget igennem. Det vurderer en analytiker ifølge Reuters, at hun vil få meget svært ved, selvom tiltaget blot vil ramme få selskaber. Samme analytiker, Damien Conover fra Morningstar, mener, at medicinalindustrien vil frygte et tiltag som dette langt mindre end hendes forslag fra sidste år, hvor hun ville sænke de generelle medicinpriser.

 Clintons idéer overskygges af problemer med Obamacare

 Farmafolk giver mest støtte til Hillary Clinton 

 Trump eller Clinton kan afgøre Pfizers skæbne 

Mere fra MedWatch

CHMP blåstempler ni nye lægemidler i maj

Den europæiske lægemiddelkomite, CHMP, har på dets møde i maj indstillet ni nye lægemidler til godkendelse samt anbefalet, at seks midler kan tages i brug på nye måder. To midler afvist.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier