MedWatch

Pfizer bekræfter køb af Medivation for 14 mia dollars

Den amerikanske medicialkoncern bekræfter, at man har fremlagt et bud på 14 mia. dollars på det ombejlede biotekselskab Medivation, og har dermed budt massivt over Sanofi, der blev afvist i april.

Foto: /Ritzau/AP/Mark Lennihan

Pfizer har indgået en aftale om køb af det amerikanske biotekselskab Medivation for et beløb på 14 mia. dollar eller lige over 92 mia. kr.

Det bekræfter medicinalselskabet ifølge Bloomberg News, efter at blandt andre Financial Times har skrevet om forhandlingerne.

Pfizer vil betale 81,50 dollar per aktie for Medivation. Det er ikke ventet, at opkøbet kommer til at påvirke 2016-forvetningerne. Allerede i indeværende eller i næste kvartal bør opkøbet være en realitet, skriver Bloomberg.

Medivation har tidligere været under belejring af franske Sanofi, men har afvist de franske tilnærmelser. Aktien i Medivation lukkede fredag i 67,16 dollar, svarende til en samlet markedsværdi på 11,1 mia. dollar. Aktien stiger dog mandag med 19,3 pct. på formarkedet.

Medivation har prostatacancermidlet Xtandi på markedet. Derudover har selskabet, der har hovedsæde i San Francisco, to yderligere midler i klinisk udvikling, heriblandt et middel mod brystkræft, som spås et milliardpotentiale.

For Xtandi spår analytikerne et årligt salg på 1,33 mia. dollar i 2020.

Medivation afviste i april et bud fra Sanofi på 9,3 mia. dollar og har efterfølgende været ret ombejlet. Ifølge medierapporter har også Gilead Sciences, Celgene og Amgen været interesseret, ligesom Astrazeneca samt schweiziske Novartis skal have luret på et køb.

 Pfizer tæt på milliardopkøb af Medivation

 Sanofi kigger mod flere opkøb på kræftområdet

 Sanofi truer med fjendtlig overtagelse

 Reuters: Endnu en medicinalkæmpe viser interesse i Medivation 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier