MedWatch

Store problemer hos indisk Pfizer-fabrik

Medarbejdernes manglende viden giver alvorlige problemer hos en indisk Pfizer-fabrik, efter man sidste år købte Hospira.

nej stop ingen adgang

Der er fulgt indiske problemer med Pfizers store opkøb af Hospira, der fandt sted i begyndelsen af 2015 til den nette sum af 15 mia. dollars.

Det skriver FiercePharma.

Tidligere på måneden blev en Hospira-fabrik således lukket ned i Chennai i Indien, efter myndigheder fra USA, Storbritannien, Canada og Australien havde været på inspektion. Lukningen skete uden forklaring, men nu er der kommet deltaljer frem, der vidner om store problemer på fabrikken.

I en rapport fra den engelske lægemiddelstyrelse (MHRA) og det europæiske lægemiddelagentur (EMA) sættes der først og fremmest spørgsmålstegn ved sikkerheden for, at de injicerbare produkter er sterile, når de er fremstillet på fabrikken. Problemerne skyldes ifølge rapporten ganske enkelt, at medarbejderne på fabrikken mangler "videnskabelig viden" om det, de laver.

Selvom Pfizer har proklameret, at man har lavet en storstilet plan for at løse problemerne, så har britiske myndigheder sagt, at man vil sløjfe fabrikkens GMP-certifikat og standse importen til Europa på seks injicerbare antibiotika i 19 forskellige former. Det sker, indtil man er helt sikker på, at Pfizer har fået styr på problemer.

Pfizer var klar over problemerne med Hospira-fabrikken, allerede inden købet blev gennemført for halvandet år siden. For selvsamme fabrik fik for tre år siden en advarsel af de amerikanske lægemiddelmyndigheder på grund af problemer med produktionen. Men måske havde Pfizer ikke forventet, at problemerne stak så dybt.

FDA bekymret over indisk medicinproduktion

Pfizer tæt på milliardopkøb af Medivation

Pfizer får britisk godkendelse efter ny rabat

Pfizer indvilliger i at betale milliarder

Pfizer bukker ud af biosimilært kapløb

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier