MedWatch

Medicinalselskaber tjener stort på opioder

Salget af smertestillinde medicin er næsten tredoblet i USA siden årtusindeskiftet, men nu er de amerikanske politikere i de seneste begyndt måneder at indføre en række initiativer til at begrænse brugen.

smerte smerter hovedpine
Foto: Colourbox

Politikerne ærgrer sig over en stor afhængighed af smertestillende medicin samt en stigning i antallet af overdoser. Det er svært at finde mange vindere i den epidemi af afhængighed af smertestillende medicin, som oversvømmer USA. Sidste år har medicinalfabrikanter lige fra store til mindre virksomheder dog solgt for næsten 10 mia. dollar af receptpligtige opioider.

Det skriver Financial Times.

Salget af piller er steget fra 3,8 mia. dollar i 2000 til 9,6 mia. dollar i 2015. Ifølge det amerikanske Centers for Disease Control (CDC) er dødsfald relateret til overdoser af opioider også firedoblet i samme periode, hvilket svarer til mere end 165.000 dødsfald. Mere end 2 mio. voksne amerikanere misbruger medicinen.

Efter flere års passivitet har amerikanske politikere i de seneste måneder indført en række initiativer, der skal dæmme op for brug af opioider. Dette fik nogle analytikere og ledere til at sætte spørgsmålstegn ved, om salget af lægemidlerne vil dykke eller ej.

"Der vil være løbende bestræbelser på at indskrænke ordineringen af opioider, hvilket gør det sværere for nye folk at blive misbrugere og vil resultere i en gradvis indsnævring af markedet," forudser Ronny Gal, analytiker hos Bernstein.

CDC udstedte i marts nye retningslinjer til læger, som foreslår, at patienterne i første omgang får udstedt paracetamol og ibuprofen og kun giver patienterne recept på et par dages forbrug af opioider ad gangen.

Sidste måned sørgede Obama-regeringen endvidere for, at det bliver lettere for patienter at få adgang til en behandling, som kan afvænne misbrugere.

FDA sætter stopper for smertemiddel-studie

Sløjere salg af svage smertestillende piller

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier