MedWatch

Abbvie forsvarer storsællert

AbbVie har valgt at gå i flæsket på Amgen for at forsvare sit mest sælgende lægemiddel og hiver nu rivalen i retten for at krænke en lang række patenter med sin biosimilære version.

Foto: David J. Phillip/AP

Det amerikanske biotekfirma AbbVie forsvarer sit bedst sælgende lægemiddel, gigt- og tarmmidlet Humira, med næb og kløer.

Derfor har selskabet nu valgt at trække Amgen i retten for at forhindre, at de går i gang med at sælge en biosimilær version af Humira.

Det skriver Bloomberg.

AbbVie hævder, at Amgens kopi af Humira vil krænke mindst ti af selskabets patenter og muligvis helt op til 51 andre.

Humira indbragte AbbVie 4,15 mia. dollars i andet kvartal af 2016, hvilket var en stigning på 17 pct. i forhold til sidste år. Midlet udgjorde 61 pct. af Abbvies indtjening i 2015.

Humiras aktive ingrediens er antistoffet adalimumab, og midlet er godkendt til behandling af ti sygdomme, herunder leddegigt, Chrons sygdom og blødende tyktarmsbetændelse.

Amgen ønsker ikke at kommentere sagsanlægget, der er anlagt i Wilmington, Delaware, men eksperter vurderer, at det kan trække ud i to-tre år. Uden at appelmulighederne er indregnet i den tidsplan.

Amgen har dog allerede sendt sin biosimilære version til godkendelse hos FDA og i juli stemte et FDA-panel for, at den biosimilære version bør godkendes til at behandle syg kroniske inflammatoriske sygdomme.

Hvis AbbVie vinder sit sagsanlæg kan det danne præcedens for at holde andre biosimilære midler væk fra markedet, vurderer en analytiker fra Bloomberg Intelligence i artiklen.

Amgen indgår japansk aftale om biosimilærer

Amgens version af milliardprodukt tegner godt 

Amgens Humira-efterligning nærmer sig godkendelse 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier