MedWatch

Celgene under beskydning for urent trav

De amerikanske myndigheder kigger nu nærmere på Celgenes samarbejde med velgørenhedsorganisationer, der hjælper patienter med at få råd til medicin, efter at en whistle blower er kommet med beskyldninger om urent trav hos den amerikanske virksomhed.

Foto: PR

Amerikanske Celgene donerede hundredvis af millioner af dollars til velgørende organisationer, der hjælper patienter med at få råd til dyre lægemidler til myelomatose og andre kræftformer "som en del af en kerneforretningsordning for at få milliarder af dollars" fra amerikanske skatteydere.

Sådan lyder beskyldningerne ved en føderale domstol ifølge en whistleblower, der tidligere arbejdede hos Celgene som salgsrepræsentant. Det skriver Bloomberg News.

Beskyldningerne, som Celgene fuldstændigt afviser, går videre på, at selskabet derefter koordinerede med velgørenhedsorganisationerne for at sikre, at Celgenes medicin var dækket, og dermed overtrådte føderal lovgivning i processen.

Celgene er den seneste i rækken af selskaber, som undersøges for at have for tætte bånd med velgørenhedsorganisationer og derigennem drage økonomisk nytte af det. Tidligere har det været fremme, at også Biogen, Gilead og Jazz Pharmaceuticals er i søgelyset.

 Amerikanske myndigheder gransker medicinalvelgørenhed

 Celgene leverer markant vækst på top- og bundlinje

 Celgenes storsællert glipper ny indikation

 Celgene satser tocifret milliardbeløb på nye immunterapier 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier