MedWatch

Abbvie løfter barren for 2016 efter pænt kvartal

Medicinalselskabet øger forventningerne en anelse efter et solidt andet kvartal.

Foto: Nam Y. Huh/AP

Det amerikanske medicinalselskab Abbvie løfter den nedre ende af indtjeningsforventningerne til 2016 efter et pænt andet kvartal.

Det justerede resultat per aktie landede på 1,26 dollar, eller 6 cent over analytikerestimatet ifølge Bloomberg News.

For hele 2016 ventes nu et overskud per aktie på 4,73-4,83 dollar mod tidligere 4,62-4,82 dollar. Her estimerede analytikerne inden regnskabet et overskud på 4,75 dollar per aktie.

På toplinjen leverede Abbvie et justeret salg på 6,43 mia. dollar mod ventet 6,2 mia. dollar. Bundlinjen viser også en mindre, men pæn fremgang, og er steget fra 1,37 mia. dollars til 1,61 mia. dollars.

Salget af kræftmidlet Imbruvica udgjorde 439 mio. dollar mod ventet 432,7 mio. dollar, mens salget af gigtmidlet Humira fortsat er den helt store salgsmotor med en omsætning på 4,15 mia. dollar i kvartalet mod ventet 3,98 mia. dollar.

Salget af Humira er i alt steget med 17,5 pct., men der er dog en vis malurt i bægret, for flere selskaber, blandt andet Novartis, barsler med at lancere af deres biosimilære version af midlet, en godkendelse som AbbVie arbejder hårdt for at lukke ned for.

 AbbVie-middel skal booste BMS’ immunterapier

 EU kræver mere gennemsigtighed af AbbVie

 FDA godkender ny injektion af sklerose – med advarsel 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier