MedWatch

Sanofi kigger mod flere opkøb på kræftområdet

Franske Sanofi er i fuld færd med at forsøge at overtage det amerikanske firma Medivation, men skal man tro selskabets videnskabelige direktør bliver det næppe det sidste opkøb inden for kræftområdet i den nærmeste fremtid.

Foto: PR

Sanofi kan meget vel være på udkig efter flere opkøb inden for kræftområdet, selv om den franske medicinalkoncern er i fuld gang med at forsøge at overtage amerikanske Medivation for 9,3 mia. dollars.

For ifølge Bloomberg siger selskabets videnskabelige direktør Gary Nabel, at man for at genoplive sin onkologiske division er på jagt efter aktiver, der spænder fra godkendte kræftlægemidler til eksperimentelle kandidater, der udnytter ny ekspertise, såsom at udnytte fejl i tumorceller.

"En del af den strategi er at tage modne aktiver og maksimere værdien af dem. Det er senfase-tilkøb. Men lige så vigtigt er det at se på udviklingen aktiver på det tidlige stadium, såsom PARP-inhibitorer og andre," siger direktøren til Bloomberg.

Sanofi var engang kendt for kræft-blockbusters såsom Taxotere og Eloxatin. Men i de senere år er omsætningen i kræftdivisionen blevet udhulet, efterhånden som patenterne er udløbet. Således faldt kræftdivisionens salg med 1,9 pct. fra 2014 til 2015, hvor det udgjorde 1,5 mia. euro.

Men nu forsøger man altså dels at købe sig til fornyet succes, ligesom partneren Regeneron, som man ejer lidt mere end 20 pct. af, også spiller en væsentlig rolle her.

 Medivation åbner bøgerne for Sanofi

 Officielt: Sanofi og Boehringer bytter aktiver for 170 mia kr

 Medie: BioMarin kan være Sanofis Medivation-backup

 Sanofi truer med fjendtlig overtagelse 

 Novo om kritik: Sanofi er under pres

 Sanofis diabetessalg fortsætter fald 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier