MedWatch

Japansk generikakæmpe køber op for milliarder

Japans største generikaproducent køber sig til en ny vej ind i USA igennem et opkøb af en amerikansk spiller, som særligt arbejder med onkologi- og antiinfektionsmidler.

Foto: Colourbox

Det japanske generikaselskab Nichi-Iko vil ikke kun være en stor spiller i hjemlandet, hvor selskabet er den største producent af generiske produkter – man vil også være en større global spiller og især have foden inden for på det lukrative marked i USA. Det er motivationen bag, at selskabet nu har købt den amerikanske medicinproducent Sagent Pharmaceuticals for 736 mio. dollars (4,9 mia. kr.)

”Det amerikanske marked er en topprioritet for Nichi-Iko, og vi tror, at Sagent er en ideel partner til at kunne accelerere vores internationale vækststrategi. Kombinationen vil give os muligheden for at styrke vores internationale konkurrenceevner, give vores produktionskapacitet et løft med en bredere vifte af produkter og accelerere udviklingen i vores biosimilære forretning,” siger Nichi-Ikos adm. direktør Yuichi Tamura i en pressemeddelelse.

Ifølge FierceBiotech er købet af Sagent det sjette opkøb og niende samarbejdsaftale, som Nichi-Iko har indgået siden 2000. Generikakoncernen markedsfører mere end 1000 produkter, og i 2014 kunne selskabet trække 11,2 mia. dollars (47 mia. kr.) hjem i salg. Sagent er af væsentligt mindre størrelse – selskabet beskæftiger sig primært med onkologi og anti-infektionsterapier, og har i alt 55 produkter på markedet.

Selskabet melder, at man ikke vil lave ændringer i den nuværende drift, og at den nuværende ledelse i Sagent også vil fortsætte.

 Japansk prisloft ser nu også ud til at ramme generika

 Japan overvejer prisloft på medicin 

 Derfor holder Japan sig fra konsolidering 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier