Analytiker: Rygklap til Alzheimers-middel er en super nyhed for Lundbeck

Nyheden om en amerikansk særstatus til Lundbeckmidlet idalopirdin er rigtig god for selskabet, siger analytiker fra Alm. Brand, men godkendelsen er stadig langt fra at være i hus.
Foto: Lundbeck, PR
Foto: Lundbeck, PR
AF RITZAU FINANS

Lundbeck kan måske blive det første selskab, som formår at skabe et effektivt middel til behandling af Alzheimers, og derfor er det en rigtig god nyhed for medicinalkoncernen, at den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, har besluttet at give særstatus til Alzheimers-midlet Idalopirdin. Det kan nemlig bane vejen for en hurtigere lancering i USA.

Sådan lyder vurderingen fra Michael Friis Jørgensen, aktieanalytiker i Alm. Brand, efter at FDA torsdag har givet midlet en såkaldt fast track-status.

"Der findes ikke midler, der er gode til Alzheimers, og med det her fortæller FDA, at der er et klart behov at finde et middel."

"Det øger sandsynligheden for at få en godkendelse hos FDA, når de anerkender behovet for et nyt middel, så det er en super nyhed for Lundbeck. Midlet kan blive det første gode produkt til Alzheimers," siger Michael Friis Jørgensen.

Han mener dog fortsat, at det er meget usikkert, om Lundbeck nogensinde får midlet ind i USA og giver det omkring 30 pct. sandsynlighed.

"Der er så mange virksomheder, som ikke har haft succes med finde den hellige gral inden for Alzheimers-medicin, som det vil være, hvis man en dag lykkes med at finde et middel, der kan modificere sygdommen."

"Alzheimers er det, man kalder kirkegården af alle medicinalprodukter. Kun to af de sidste 100 er nået gennem nåleøjet, og det har ikke været særlig gode produkter," siger Michael Friis Jørgensen.

Lang vej til godkendelse

Idalopirdin, der skal bruges til patienter med Alzheimers sygdom i mild eller moderat grad, har været igennem fase 2-studier, men selskabet mangler stadig at færdiggøre fase 3-studier. De er de sidste og afgørende skridt, inden myndighederne skal tygge på en ansøgning for produktet.

Michael Friis Jørgensen vurderer, at hvis alt mod forventning klapper, så kan midlet komme på markedet i slutningen af 2017 eller starten af 2018.

"Lundbecks middel bliver formentlig ikke et vidundermiddel, men nærmere en mellemvej, hvor det nok ikke bliver super sygdomsmodificerende, men mindre kan også give en del til Lundbeck."

"Der er et enormt potentiale i det her produkt. Hvis man kan få et godt produkt til Alzheimers, er der en enorm urealiseret værdi i Lundbeck, men det er fortsat meget usikkert, for der er ikke nogen, som har været i stand til at finde et rigtig godt produkt," siger Michael Friis Jørgensen.

Lundbeck-aktien stiger oven på nyheden med 5,8 pct. til 267,50 kr.

 Lundbeck får særstatus til Alzheimers-middel i USA 

 Genmab og Lundbeck-samarbejde rykker frem

 Ugebrev: Lundbeck-aktien kan fortsætte med at stige 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også