MedWatch

Antallet af kliniske forsøg er steget

Der bliver foretaget flere kliniske forsøg i Danmark, og det gælder både i privat og offentligt regi, viser en opgørelse fra Lægemiddelstyrelsen.

Foto: Colourbox

Lægemiddelstyrelsen modtog sidste år 329 ansøgninger om kliniske forsøg med lægemidler. Det er 45 ansøgninger flere end i 2014.

Det fremgår af Lægemiddelstyrelsens årsrapport for kliniske forsøg.

Stigningen i antallet skyldes både flere kommercielle og non-kommercielle forsøg, hvilket vil sige, at der var øget forskningsaktivitet i både industrien og det offentlige.

Der fremgår ligeledes af rapporten, at antallet af fase I forsøg er fordoblet, og at kræftområdet er det hyppigste forekommende terapiområde for de kliniske forsøg med lægemidler.

”Fra Lægemiddelstyrelsens side er vi meget tilfredse med stigningen i kliniske forsøg i Danmark. At være et attraktivt land for kliniske forsøg med lægemidler er et særdeles vigtigt element for regeringens ambitioner om, at Danmark skal være en førende life science nation. Lægemiddelstyrelsen ser frem til at fortsætte dialog og samarbejde med de forskellige aktører inden for klinisk forskning for at fremme Danmarks position på området” siger Thomas Senderovitz, der er direktør i Lægemiddelstyrelsen i en pressemeddelelse i forbindelse med offentliggørelsen af rapporten.

 Medicinalkæmpe satser på NEXT

 NEXT får friske millioner til flere danske forsøg  

 NEXT håber på faldende sagsbehandlingstider 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier