MedWatch

Novo-konkurrent får FDA-anbefaling til diabetespille

Med kun én stemmes overvægt har en komité anbefalet, at FDA siger ja til, at Novo-konkurrenten, Eli Lilly, kan få hjerte-kar-indikation på sin diabetespille. Noget Novo Nordisk også vil gå efter med sit diabetesmiddel Victoza.

Foto: Eli Lilly

En komité under den amerikanske lægemiddelstyrelse FDA har tirsdag anbefalet en godkendelse af diabetespillen Jardiance, som medicinalselskaberne Eli Lilly og Boehringer Ingelheim står bag.

Komitéen har anbefalet brugen af lægemidlet til hjerte-kar-indikation med stemmerne 12 mod 11, fremgår det af en meddelelse udsendt af Eli Lilly.

Ifølge udvalget kan voksne med type 2-diabetes have fordele ved at benytte lægemidlet, da det reducerer kardiovaskulær død, hjerteanfald og ikke-fatale slagtilfælde, blandt denne gruppe af patienter.

I meddelelsen fremgår det, at Jardiance foreløbigt er det eneste orale type 2-diabetes lægemiddel, som i kliniske forsøg har vist sig at reducere risikoen for kardiovaskulær død.

Diabetespillen, der markedsføres af Eli Lilly og Boehringer Ingelheim, er et konkurrerende middel til danske Novo Nordisks diabetesmiddel Victoza.

Neutral nyhed for Novo

Ifølge Michael Friis Jørgensen, der er aktieanalytiker hos Alm. Brand Markets, er det med en overraskende svag anbefaling, at den rådgivende komité har stemt for, at Jardiance kan få indlægsseddel på positive hjertekar-bivirkninger.

Han fremhæver, at Novo Nordisk senere på året skal op til eksamen med data fra hjerte-kar-studiet Leader, som har at gøre med Victoza.

"På positivsiden synes mange af de underliggende argumenter imod Jardiance ikke at være relevante for Novo Nordisk, hvilket mindsker risikoen for, at Novo kan stå over for den samme svage afstemning," siger Michael Friis Jørgensen.

Samlet set vurderer Alm. Brand Markets, at anbefalingen til Jardiance er en neutral nyhed for det danske medicinalselskab.

"Hvad vejer tungest i markedet i dag: at konkurrenten ser ud til at have sværere end ventet med at få en indlægsseddel, eller bliver dette tolket som om, at Novo også kan få problemer," påpeger aktieanalytikeren og fortsætter:

"Men da mange af argumenterne ikke er relevante for Victoza, hælder vi mest til, at markedet tager dette svagt positivt op. Det er vigtigt at huske, at Novos data synes stærkere og ikke kun har vist en positiv bivirkningsprofil på hjertekar-dødsfald, hvilket er tilfældet for Jardiance," lyder det fra Michael Friis Jørgensen.

I tirsdagens amerikanske handel endte Eli Lilly 0,4 pct. højere til 75,15 dollar, mens Novo Nordisk herhjemme sluttede med en stigning på 1,6 pct. til 347,50 kr.

 Krogsgaard: Vi har sat barren højere for os selv 

 Novo Nordisk sigter mod hjertemarkedet

 Afgørende data øger potentiale for Novos guldæg 

Mere fra MedWatch

Fruergaard står med nøgleroller i Bruxelles: Trækker erfaringer med fra Danmark

Erfaringer fra bl.a. de danske klimapartnerskaber bliver blandt redskaberne i værktøjskassen, når Novo Nordisk-topchef Lars Fruergaard Jørgensen i den kommende tid optrapper arbejdet i en life science-sektorens centrale organer i Bruxelles. ”Jeg er blevet tændt af den intimitet og fælles vision, som vi kunne se i Danmark,” siger han til MedWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier