MedWatch

FDA strammer advarslen på diabetesmidler

Risikoen for akut nyresvigt har fået FDA til at stramme op på advarslerne for diabetsmidler fra Johnson & Johnson og AstraZeneca, og det kan gavne det konkurrerende middel i samme klasse.

Foto: Colourbox

FDA styrker nu sin advarsel i forhold til mulige nyreskader ved anvendelsen af diabetesmidlerne Invokana og Farxiga fra henholdsvis Johnson & Johnson (J&J) og AstraZeneca (AZ).

Det skriver FiercePharma.

FDA har gennemgået advarslerne på indlægssedlerne for midlerne, som begge er af typen SGLT2-hæmmere, og nu suppleres indlægssedlerne med information om risikoen for akut nyreskade.

Derudover anbefaler lægemyndigheden, at lægerne kigger på faktorer som mindsket blodvolumen og hjerteinsufficens hos patienterne, inden de udskriver midlerne. Hjerteinsufficens betyder, at hjertet ikke pumper tilstrækkeligt til at levere ordentligt med ilt og blod til resten af kroppen.

Lægerne bør også kontrollere patienternes nyrefuntion, inden de starter dem op i behandling og monitorere dem efterfølgende, så de hurtigt kan afslutte behandlingen med midlerne, hvis der kommer tegn på akut nyreskade.

Advarslerne er en fordel for Eli Lilly og Boehringers diabetesmiddel Jardiance, der i 2014 og er det eneste andet middel i SGLT-2-klassen på markedet.

I går offentliggjorde Eli Lilly og Boehringer Ingelheim nemlig data, der viser potentiale for ligefrem at forbedre nyrestatus for patienter med type 2-diabetes og etableret hjertekarsygdom. Dataene viser, at behandling med Jardiance kan reducere risikoen for udvikling eller forværring af diabetisk nyresygdom med 39 pct. i forhold til placebo blandt patienter med type 2-diabetes og etableret hjertekarsygdom

Jardiance har desuden også den fordel, at midlet har vist, at det kan reducere risikoen for hjerte-kar-død, og selvom Novo også mandag aften kunne rapportere det samme for deres GLP-1-analog Victoza, så er der ingen af de andre i SGLT2-klassen, der har kunnet vise det samme. J&J og AZ arbejder på sagen, men resultaterne fra deres kliniske forsøg kommer først i henholdsvis 2017 og 2019.

Novo-rivalers diabetespille fortsætter klinisk kursridt

Lilly-direktør: Hjerte-studie mangler stadig at skubbe til salget

NICE siger god for tre diabetesmidler

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier