MedWatch

Zealand åbner op for amerikansk notering

Danske Zealand Pharma ville ifølge dets finanschef være langt mere værd på den amerikanske børs, end den nuværende kurs på det danske børsmarked afspejler, og en amerikansk notering kan være på vej.

Værdien af det danske biotekselskab Zealand Pharma afspejles ikke på det niveau, som det burde på det danske børsmarked.

Sådan lyder meldingen fra selskabets finanschef Mats Blom til Børsen.

"Det, selskabet vurderes på, udlicenserede vi for 13 år siden, og vi kan ikke påvirke det. Det er så stort og så tæt på, så det er vanskeligt for folk at vurdere vores egne aktiver, som vi bruger al vores tid og penge på," siger han til Børsen med henvisning til den snart forestående, mulige godkendelse af Zealand og Sanofis kombinationsprodukt iGlarLixi.

Finanschefen mener personligt, at selskabets pipeline og de forestående pengestrømme i milliardklassen fra iGlarLixi burde berettige til en langt højere værdiansættelse end de nuværende 2,83 mia. kr., og at den kunne være dobbelt så høj, hvis selskabet var noteret i USA.

Netop en amerikansk notering åbner han op for på den anden side af det amerikanske præsidentvalg, når der er faldet ro på aktiemarkederne igen. Han kalder det et bestyrelsesanliggende, men han er bestemt ikke afvisende overfor med henblik på at få fat i den langt større pulje af biotekspecialiserede investorer, som der findes på den anden side af Atlanten.

 ”Jeg har forhåbentligt bidraget til at opbygge en sund, dansk biotekvirksomhed”

 Zealand Pharmas milliarddrøm risikerer at blive sparket til hjørne 

 Zealand-direktør: Måske ser det voldsomt ud udefra 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier