MedWatch

Trump eller Hillary? Pfizer-topchef kan ikke vælge

For topchef hos Pfizer, Ian Read, er det sådan set hip som hap, om det bliver Donald Trump eller Hillary Clinton, der bliver USA's næste præsident, for man kan alligevel ikke skelne imellem deres politikker i forhold til medicinalindustrien, lyder det.

Om det er Donald Trump eller Hillary, der bedst vil tjene big pharmas interesser er et umuligt spørgsmål for Pfizers topchef Ian Read at svare på. I følge FiercePharma har topchefen ellers tænkt over det - men kan simpelthen ikke finde ud af det, fordi "han i dette øjeblik ikke kan skelne mellem de politikker, som Donald Trump støtter og dem, som Hillary Clinton støtter," lød det ifølge The Intercept på sidste uges Sanford Bernstein Strategic Decisions Conference.

Både Donald Trump og Hillary Clinton har tilsluttet sig idéen om at lade den offentlige sygesikring Medicare forhandle om billigere priser på lægemidler. Samtidig har begge præsidentkandidater også fremført flere støttende initiativer til sundhedssektoren - blandt andet har Hillary Clinton sagt, at hun vil arbejde for en lovgivning, der forlænger eksklusivitetsperioden for biologiske lægemidler.

Ian Read påpeger, at han er langt mere nervøs for, hvem der kommer til at styre tøjlerne i Kongressen, hvor de republikanske ledere traditionelt er mere beskyttende overfor medicinalvirksomhedernes overskud.

"Jeg er egentlig mere fokuseret på at forstå, hvor kontrollen af Repræsentanternes Hus og Senatet kommer til at være," siger Ian Read.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier