MedWatch

Udvidede Iglarlixi-data øger muligheder for milepæle hos Zealand Pharma

Nye data fra franske Sanofi for kombinationsproduktet Iglarlixi, som indeholder en ingrediens fra Zealand Pharma kan udløse milepælsbetalinger til det danske biotekselskab.

Foto: Zealand Pharma

Det franske medicinalselskab Sanofi har i weekenden præsenteret udvidede data fra fase 3-studier med kombinationsproduktet Iglarlixi, der kombinerer GLP-1-analogen Lyxumia (lixisenatid) med verdens mest anvendte insulin, Lantus.

Det er sket ved den årlige kongres hos den amerikanske diabetesforening, American Diabetes Association (ADA), der afholdes i New Orleans.

Sanofi og Zealand Pharma har tidligere løftet sløret for, at data fra studierne viste en statistisk signifikant større reduktion af langtidsblodsukkeret i forhold til Lantus eller Lyxumia alene, mens der også er rapporteret større effekt på vægten med brugen af Iglarlixi. Og de meldinger er understøttet i de udvidede data.

Data fra studierne fik også i maj et ekspertpanel under de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, til at anbefale Iglarlixi godkendt på det amerikanske marked med stemmerne 12-2.

Det skete dagen efter, at eksperterne under FDA også havde anbefalet danske Novo Nordisks kombinationsprodukt Xultophy - her med stemmerne 16-0.

Lyxumia er opfundet af Zealand Pharma, og det danske selskab modtager derfor royalties og milepælsbetalinger for salget og udviklingen af midlet - dermed også Iglarlixi.

Og de positive resultater med kombinationsproduktet øger ifølge en meddelelse mandag morgen Zealands muligheder for omsætningsvækst fra milepælsbetalinger og licensindtægter. Det danske selskab står i første omgang til at modtage en pose penge fra Sanofi, hvis Iglarlixi godkendes i USA og senere Europa, og derefter vil der altså også falde royalties fra salget af midlet.

Todelt studie

De udvidede data stammer fra de såkaldte Lixilan-O- og Lixilan-L-studier, og data fra det første viser, at patienterne behandlet med Iglarlixi opnåede signifikant større reduktion af langtidsblodsukkeret fra et udgangspunkt på 8,1 pct.

Behandlingsmålet hos de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, er et langtidsblodsukker på 7,0 pct., og her nåede Iglarlixi et godt stykke under - og altså længere ned end både Lantus og Lyxumia som enkeltbehandlinger.

Lixilian-O-studiet omfattede 1170 type 2-diabetikere, som ikke var tilstrækkeligt kontrolleret med tabletbaseret diabetesmedicin, og behandlingsfasen strakte sig over 30 uger.

For det andet studie, der omfattede 736 type 2-diabetikere, som ikke var tilstrækkeligt kontrolleret med behandling med basal insulin. Her viste resultaterne tilsvarende en statistisk signifikant større reduktion af langtidsblodsukkeret sammenlignet med Lantus, oplyser Zealand Pharma.

Også i Lixilan L-studiet var der desuden en påvist bedre effekt på vægten hos patientgruppen.

Zealand Pharmas milliarddrøm risikerer at blive sparket til hjørne

Finanshus: Sanofi/Zealand-kombi bliver dobbeltblockbuster

Zealand Pharma et skridt tættere på milliarddrømmen

Forsiden lige nu

Omstridt parallelimportør går konkurs

Parallelimportøren Europharma, der to gange i 2017 blev suspenderet af Lægemiddelstyrelsen, er gået konkurs. Selskabet har erkendt, at et varelager for 50 mio. kr. er usælgeligt.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier